Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Strategi-strategi Pemasaran yang Berkesan Berdasarkan Trend Semasa

July 18, 2019 @ 3:00 pm - 4:30 pm

Free

Tarikh: 18th July 2019 
Waktu: 3-4:30pm
Lokasi: Lifelong Learning Institute, Level 4, Arena 1 [MASUK PERCUMA]

Program:
3pm-4:00pm: Strategi-strategi Pemasaran Yang Berkesan Berdasarkan Trend Semasa Oleh Qamarul Solihien,Penasihat Bisnes SME Centre @SMCCI 

Profil Pelatih:

Lulusan Universiti Murdoch, Sarjana Muda Komunikasi – major dalam Perhubungan Awam dan Pemasaran, Qamarul mempunyai latihan jualan utama, strategi pembangunan perniagaan dan pemasaran untuk pelanggan dari bank antarabangsa, syarikat telekomunikasi tempatan dan organisasi bukan keuntungan di seluruh dunia. Sebelum ini, Qamarul adalah Penolong Ketua Perniagaan Strategik dan Perunding Pendidikan, yang bertanggungjawab dalam penjenamaan, pemasaran dan penyebaran ke sekolah kerajaan / bebas di salah satu penyedia pengayaan holistik yang terkemuka di Singapura. Beliau mempunyai rekod pembangunan kepimpinan yang berjaya dan pelaksanaan strategi kreatif dan penyelesaian inovatif dalam program Pendidikan Luar dan Multi-Sukan yang mengkhususkan diri dalam jualan, pemasaran dan pengiklanan.

Pengajaran Utama:

1) Tahukah anda 52 Jenis-jenis strategi pemasaran?

Kejayaan perniagaan kecil anda bergantung kepada pemasaran anda. Pada asasnya, pemasaran merangkumi segala-galanya yang perlu dilakukan dengan mendapatkan dan mengekalkan pelanggan. Ini nampaknya menjadi cabaran utama di kalangan pemilik perniagaan kecil. Menurut tinjauan, 41-peratus daripada pemilik perniagaan kecil mempunyai masalah mengenal pasti dan mencapai prospek. Sebaik sahaja anda menyelesaikan masalah ini, anda telah mengatasi halangan utama menjalankan dan mengekalkan perniagaan yang menguntungkan.

2) Bagaimana anda membuat Rancangan Pemasaran (Marketing Plan) yang berkesan untuk perniagaan anda?

Bagi pemilik perniagaan kecil, ia membantu untuk meletakkan penyelesaian dalam bentuk pelan pemasaran. Dengan pelan pemasaran, anda boleh dengan mudah menilai, menjadualkan, dan mengukur taktik anda. Ia termasuk matlamat jualan anda, penerangan tentang sasaran pelanggan anda, serta strategi pemasaran perniagaan kecil yang akan anda gunakan untuk mencapai matlamat ini dan mencari pelanggan ini.

3) Pemasaran Digital 4Ps & 7Ps: Bagaimana untuk memaksimumkannya kepada perniagaan anda?

Pemasaran digital adalah salah satu strategi pemasaran untuk mempromosikan sebuah produk dengan menggunakan media digital yang dapat menjangkau pengguna secara tepat pada waktu dan tempat.

Banyak teknik yang harus diterapkan dalam kategori pemasaran digital(online). Pemasaran digital ini terdapat beberapa faktor didalamnya yaitu faktor psikologis,humanis, antropolgi, dan teknologi yang akan menjadi media baru yang lebih, interaktif dan efektif.

4pm-4:15pm: [BONUS] Program Bagi SMEs Daya Maju Oleh Manisah Sapari, Penasihat Bisnes Workforce Singapore

  • Cara-cara untuk menarik PMET bekerja bersama anda 
  • Geran bantuan Tenaga Kerja dan Rekaan Semula Pekerjaan PMET

4:15pm-4:30pm: Networking & Refreshment

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi Janaga di 6293 3822 atau emel janaga@smecentre-smcci.sg

Details

Date:
July 18, 2019
Time:
3:00 pm - 4:30 pm
Cost:
Free
Event Categories:
,
Website:
http://bit.ly/pemasaranberkesan

Organizer

SME Centre @SMCCI
Phone:
6293 3822
Email:
gadvisory@smecentre-smcci.sg
Website:
www.smecentre-smcci.sg

Venue

LifeLong Learning Institute
11 Eunos Rd 8
Singapore, 408601 Singapore
+ Google Map